top of page
  • Writer's pictureMadara Drukaļska

Meistarklase Edinburgā.

Updated: Jun 15, 2023

Nedēļu pirms Lieldienām mūsu Suzuki klavieru audzēkņi bija aizceļojuši uz Skotijas galvaspilsētu, kur sestdienā un svētdienā norisinājās Mērijas Makartijas (Mary McCarthy) iedvesmota Suzuki klavieru meistarklase.

Individuālajām, grupu un improvizēšanas nodarbībām, ko vadīja jau iecienītais Daniels no Spānijas (Daniel Fajardo Feréz), papildus no rīta sagaidīja iesildoša pusstunda Mērijas vadībā. Jāsaka, ka Mērija, jau tā aizraujoša personība, savā dabīgajā vidē atklājās reibinoši spilgti. Īpašu pievienoto vētību ieguva vecākie audzēkņi, satiekot savas un augstāku grāmatu spēlētājus no Skotijas, Īrijas un Spānijas.


Pasākuma nagla — komponista Edvarda Magvaiera (Edward McGuire) apciemojums. Latvijas un Skotijas vecākie audzēkņi uzstājās ar četrām Magvaiera noktirnēm, par kuru tapšanu komponists pēcāk stāstīja un uz savas bambusa flautas spēlēja dažādas skotu un ķīniešu tautas melodijas. Tās bija kalpojušas par kompozīciju iedvesmas avotiem, jo, kā komponists atklāja ciemojoties Ķīnā, abu tautu mūzika balstās pentatoniskajā skaņkārtā.


15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page